top of page
Emoties - Banner

Het is zeer onrechtvaardig om het gedrag van iemand te beoordelen,

zonder een diepe kennis van zijn situatie.

Jane Austen

 

Het zou mooi zijn als bovenstaande uitspraak ook voor honden zou gelden. Toch wordt er bij honden vooral gekeken naar gedrag in plaats van de achterliggende emotie. Met de lezing Emoties bij Honden - Herkenbaar in de Praktijk probeer ik hier verandering in aan te brengen.

In deze ca. 3,5 uur durende lezing worden de 7 emotionele systemen van Jaak Panksepp nader toegelicht. Naast een stukje inhoudelijke achtergrond wordt uitgelegd hoe deze emotionele systemen werken en in het dagelijks leven herkenbaar zijn. De wetenschappelijke stof wordt met praktijkvoorbeelden en videomateriaal onderbouwd en op een luchtige manier gebracht.

Je leert hoe bepaalde emoties blijven bestaan, of zelfs toenemen, door alleen het gedrag te willen verhelpen. Na deze lezing kijk je verder dan alleen het gedrag dat de hond laat zien. Veel belangrijker is immers waarom de hond doet wat hij doet en welke emotie daarachter schuilt. 

De lezing Emoties bij Honden – Herkenbaar in de Praktijk is een informatieve bijscholing voor professionals (i.o.) in de hondenbranche. Van instructeur tot honden uitlaatservice en van gedragstherapeut tot dierenarts, als professional heb je immers altijd te maken met de emoties van de honden die je tijdens jouw werkzaamheden tegenkomt. Van hondenliefhebbers, die graag iets meer verdieping willen hebben over het begrip ‘hond’, krijg ik vaak de terugkoppeling dat de inhoud van deze lezing hen meer handvatten heeft gegeven over hoe hun eigen hond in het leven staat. Deze lezing is dus niet alleen leuk en leerzaam voor jou als professional, ook jouw klanten plukken hier de vruchten van!

Voor de individuele deelnemer

19 juni 2024: KC Flevoland (Fl)

29 juni 2024: Hondenschool Martine (Fr)

 8 sept 2024: Hondenschool Hoboken (B)

Voor hondgerichte organisaties - € 350 per evenement + € 0,25/km (beiden excl. btw)

Het is ook mogelijk om deze lezing vanuit jouw organisatie op een eigen locatie aan te bieden, bijvoorbeeld als bijscholing voor jouw personeel en/of aanvullend kennisevenement voor relaties van de hondenschool. De lezing is in overleg in te plannen op elke dag van de week, overdag of 's avonds.

Nascholingspunten 2024

Raad van Beheer / CKI: 10 punten (Categorie B)

SPPD:                               4 punten

NVGH:                              2 punten

Heb je interesse of wil je meer weten over deze – of andere op de planning staande – lezing(en)? Neem dan gerust contact met me op via telefoon (0653687408), per mail (edgar.hondbewust@gmail.com) of het contactformulier.

bottom of page