top of page
Mensenwerk.png

Kynologisch Instructeur 3.0

Cursisten op een hondenschool hebben drie primaire behoeften. Ze willen gezien worden, hun vragen en mening bij jou kwijt kunnen en de kennis en vaardigheden opdoen om zelfstandig met hun hond aan de slag te gaan. Daarnaast willen ze het natuurlijk ook naar hun zin hebben tijdens jouw lessen. Om aan deze behoeften te voldoen is er dus meer nodig dan een instructeur die de oefeningen alleen maar uitlegt of aanleert. Er is een instructeur nodig die zijn/haar cursisten betrekt tijdens de lessen, iemand die weet welke kwaliteiten en vaardigheden op welk moment ingezet kunnen worden.

Tijdens deze 2-daagse workshop leer je hoe je jouw persoonlijke kwaliteiten, onzekerheden, kennis en (communicatieve) vaardigheden zodanig in kunt zetten dat jouw lessen aansluiten bij de behoeften van de cursisten. Ook krijg je diverse tips over hoe je jouw lessen zo kunt voorbereiden dat je tijdens de les al jouw aandacht op de juiste manier aan de cursisten kunt geven. 

Op de eerste dag van de workshop wordt de theorie afgewisseld met een aantal praktijkopdrachten. Aan het einde van de eerste dag krijg je thuisopdrachten mee die de basis zullen vormen van lesdag twee. Deze dag zal dan ook voor een groot deel bestaan uit het bespreken van de opdrachten, oefenen met je medestudenten en ervaren wat het beste bij jou als individu past.

De workshop Kynologisch Instructeur 3.0 is geschikt voor de instructeur (i.o.) die het verschil wil maken voor zijn/haar klanten. Een instructeur die meer wil doen dan alleen het uitleggen of aanleren van een oefening. Iemand die zijn/haar cursisten écht ziet en aan zich weet te binden. Ook voor gedragstherapeuten die hun klanten begeleiden in het samenwerken met hun hond kan deze workshop een welkome aanvulling zijn. De inhoud van de workshop en de praktijkopdrachten zijn voornamelijk gericht op de kynologisch instructeur, maar tijdens de les relatief eenvoudig te vertalen naar het werk van de kynologisch gedragstherapeut.

Voor de individuele professional (i.o.)

Max. aantal deelnemers: 12

Datum:                             16 en 30 mei 2023 - van 10.00u tot ca. 16.00u

Locatie:                            Geertruidenberg

Prijs (excl. btw):               € 175 incl. certificaat, koffie/thee

Lunch:                              Niet inbegrepen 

Let op!

Als SPPD geaccrediteerde krijg je 10% korting mits je dit bij de aanmelding vermeld in het opmerkingenscherm.

Voor hondenscholen en hondgerichte opleiders

Het is ook mogelijk om deze workshop vanuit jouw organisatie aan te bieden als bijscholing voor instructeurs of onderdeel van een opleiding. Het tarief voor de workshop bedraagt dan € 1.300 + € 0,25/km aan reiskosten (excl. btw) en is in overleg in te plannen. Het maximum aantal deelnemers is 12. 

Nascholingspunten 2023

Raad van Beheer / CKI: 30 punten (categorie B)

SPPD:                             6 punten

Heb je interesse of wil je meer weten over de workshop? Neem dan gerust contact met me op via telefoon (0653687408) of per mail (edgar.hondbewust@gmail.com).

KI30.jpg
bottom of page