top of page
Lichaamstaal - Banner.jpg.png

Al eeuwenlang leven mensen en honden samen. Daar waar de meeste honden in het verleden vooral als 'zakelijk product' werden ingezet, is het nu een van de meest voorkomende huisdieren. De afgelopen jaren zijn we steeds meer te weten gekomen over de emoties en behoeften bij honden. Om daar als begeleider goed mee om te kunnen gaan is het leren herkennen van deze emoties en behoeften belangrijker dan ooit.  

De workshop Lichaamstaal en Communicatie bestaat uit twee delen. In het eerste deel leren de deelnemers hoe een hond zijn lichaam inzet om bewust te communiceren met zijn omgeving. Ook wordt gekeken naar welke subtiele signalen de hond onbewust inzet in bepaalde situaties. In het tweede deel van de workshop wordt de opgedane kennis in de praktijk gebracht met behulp van ondersteunend videomateriaal. Aan het eind van de workshop hebben de deelnemers tools in handen om de relatie met hun hond nog verder te verbeteren. 

Programma

- Communicatie met het hele lichaam

- Subtiele signalen om rekening mee te houden

- Herkenning van hoe de hond zich voelt

- Praktijksituaties 

De workshop Lichaamstaal en Communicatie is geschikt voor hondgerichte organisaties die hun klanten nog beter willen begeleiden in de relatie met hun hond. 

Koninklijke Hondenbescherming

Deze workshop wordt aangeboden in samenwerking met de Koninklijke Hondenbescherming. 20% van de opbrengsten van deze workshop zal als donatie aan de hondenbescherming worden overgemaakt. 

Overige informatie

1. De workshop wordt georganiseerd door - en op locatie van - het hondenbedrijf en kan op twee manieren worden aangeboden, te weten:

- Als eenmalige workshop van ca. 3,5 uur. Vóór de pauze wordt de theorie van deel één aangeboden. Na een korte pauze gaan de deelnemers aan de slag met video's van verschillende praktijksituaties.

- Als workshop verspreid over twee losse momenten. Bij deze constructie wordt de theorie op de eerste dag aangeboden en de video's met praktijksituaties op een latere datum. Bij deze constructie zullen beide workshops ca. 1,5  uur duren. 

2. Er is geen minimum of maximum aan het aantal deelnemers. Bij een groot aantal deelnemers is het raadzaam om rekening te houden met de interactie tijdens de workshop. Veel vragen kan leiden tot uitlopen van de workshop.

3. De workshop kan in overleg op alle dagen van de week worden ingepland, overdag en in de avond.

Tarief

Het tarief van de workshop bedraagt € 375 + € 0,25/km (beiden excl. btw), ongeacht voor welke constructie wordt gekozen*. Van dit bedrag zal € 75 als donatie aan de Koninklijke Hondenbescherming worden overgemaakt.

*Indien de reisafstand van Lelystad naar de locatie van de hondenschool niet meer bedraagt dan 200km enkele reis. Bij een grotere afstand zijn de kosten in overleg.

*Indien het beoogd aantal deelnemers hoger is dan 50 dan zijn de kosten in overleg.

Heb je interesse of wil je meer weten over deze – of andere op de planning staande – lezing(en) en workshops? Neem dan gerust contact met me op via telefoon (0653687408), mail (edgar.hondbewust@gmail.com) of het contactformulier.

Partners_KHB.png
bottom of page