top of page
Priveles - Banner

Niet iedere hond is geschikt voor groepslessen. Dit kan te maken hebben met de kwaliteiten van de hond, maar ook met de behoeften van jou als eigenaar. Het grootste voordeel van een privéles is dat we de tijd kunnen besteden op de manier die jij wilt, zonder hierbij rekening te hoeven houden met andere cursisten of het lesplan van de instructeur. Bij privélessen draait het alleen om jou en je hond.

Tijdens een privéles gaan we werken aan de samenwerking tussen jou en de hond. Onderwerpen als veiligheid, vertrouwen, welzijn, rust en zelfbeheersing worden vertaald naar oefeningen waarmee jullie samen aan de slag kunnen. Een privéles kan overal plaatsvinden. Van een eerste les in de woonkamer tot een les met de afleiding van een winkelcentrum, vrijwel alles is mogelijk!

Puppybegeleiding

Vanaf het moment dat je de pup bij de fokker ophaalt gaan jullie een relatie met elkaar aan. In tegenstelling tot de (meeste) relaties die mensen met elkaar aangaan, gaan jullie wél meteen samenwonen. Dit terwijl het elkaar leren kennen nog moet beginnen.

Tijdens een puppy privéles gaan we samen op ontdekkingsreis naar het karakter, de kwaliteiten en de behoeften van de pup. Je krijgt tips over hoe je de pup het beste kunt begeleiden om hem/haar fysiek en mentaal een goede start te geven, hoe je om kunt gaan met (voor jou) ongewenst gedrag (en andersom), hoe de pup met jou communiceert en nog veel meer! Alles met als doel een lang en gelukkig leven samen.

 

Afspraak aan Huis

Een afspraak aan huis is ideaal om een (volwassen) hond te leren kennen in zijn/haar vertrouwde omgeving. Ook geeft het ons de gelegenheid om even rustig over de hond te praten. Dit kan gaan over gedragingen waar je tegenaan loopt, maar natuurlijk ook waarom de hond nou eigenlijk de liefste en leukste van allemaal is!

 

Een dergelijk gesprek zorgt vaak voor veel informatie op basis waarvan er soms zelfs geen verdere training nodig is! Is die behoefte er wel, dan kunnen we daar desgewenst meteen mee aan de slag.

Wandelafspraken

Wandelafspraak in de buurt

Een wandelafspraak bij jullie in de buurt laat vaak goed zien hoe de hond reageert op jou en zijn/haar omgeving. Vaak is het mogelijk om tijdens een dergelijke wandeling met wat kleine tips bepaald gedrag al wat bij te sturen. Zijn er specifieke prikkels waar de hond moeite mee heeft, bijv. de hond van de buren, een school in de wijk of fietsers in de straat, dan is het vaak mogelijk om scenario's in scene te zetten en gericht aan een bepaald probleem te gaan werken. Ook het voorkomen van veelvoorkomende problemen, zoals dingen eten van straat of trekken aan de riem, etc., kunnen bij een wandelafspraak in de buurt worden geoefend.

Wandelafspraak in een losloopgebied

Tijdens een wandeling in een bos of park laat een hond vaak zijn/haar ware aard zien. Het is tijdens dit soort wandelingen leuk én leerzaam om te zien waar de behoeftes van de hond liggen, hoe hij/zij reageert op geurtjes en hoe er wordt omgegaan met alles wat jullie tijdens een wandeling tegenkomen. Waar nodig krijg je tips over hoe je met bepaalde situaties om kunt gaan en/of opdrachten om de wandelingen met de hond nog leuker te maken!

Heb je interesse in een wandelafspraak of wil je andere mogelijkheden bespreken? Neem dan vooral contact met mij op.

Logo_Dierenwelzijnkeurmerk_Keurmerk logo - B2C
bottom of page