top of page
Puppy - Banner

Al sinds de jaren 70 van de vorige eeuw worden er tests afgenomen om het karakter van pups te kunnen bepalen. Daar waar de wetenschap rondom de kennis van honden zich in de afgelopen 5 decennia enorm heeft ontwikkeld, kan de puppytest vanzelfsprekend niet achterblijven. Van een puppytest waarbij de dominantie van de pup werd bepaald in de jaren ‘70 naar een goed onderbouwde karaktertest waarbij rekening wordt gehouden met de emoties van de pup in 2024.  

Tijdens deze 1-daagse workshop wordt ingegaan op het nut, het doel en de (on)voorspelbaarheid van een puppytest. Je leert op welke leeftijd je een pup het beste kunt testen, de risico’s van een gestandaardiseerde test te herkennen en wat het belang is van een goede samenwerking met, en de communicatie naar, de fokker van de betreffende pups. Ook vindt er tijdens de workshop een live puppytest plaats, waarna jij de mogelijkheid hebt om het geleerde in de praktijk te brengen door aan te geven bij welke potentiële eigenaar je de pups zou plaatsen.

Programma

- Wat is een puppytest

- Het nut, het doel en de (on)voorspelbaarheid

- De fokker

- Puppytest nieuwe stijl live

- Formulering in het verslag

- Toewijzen van de pups

De workshop De Aard van het Beestje is geschikt voor professionals (i.o.) uit de hondenbranche die meer willen weten over, of op een andere manier willen leren kijken naar, karaktertesten bij pups en hoe een selectie plaatsvindt voor nieuwe eigenaren, hulphond gerichte organisaties, etc.

Docent

De docent van deze workshop is Suzanne Welling. Meer informatie over 'Suus' en haar achtergrond zie je hier.

Voor de individuele professional (i.o.)

Aantal deelnemers: Min. 6 - max. 15

Duur:                       Van 10.00u - 16.30u

Datum:                    27-09-2024

Locatie:                   Soest

Prijs (excl. btw):       € 125

Lunch:                     Niet inbegrepen

Voor hondgerichte organisaties

Het is ook mogelijk om deze workshop vanuit jouw organisatie op een eigen locatie* aan te bieden, bijvoorbeeld als bijscholing voor jouw personeel en/of samenwerkende relaties. Het tarief bedraagt dan € 850 + € 0,25/km aan reiskosten (excl. btw) en is in overleg in te plannen. Het maximum aantal deelnemers is 15.

* Met een maximum afstand van 100km enkele reis gerekend vanaf Harderwijk. Is jouw bedrijf verder gelegen dan deze afstand, neem dan contact op om alternatieven te bespreken.

Nascholingspunten 2024

Raad van Beheer / CKI: 20 punten (categorie B)

SPPD:                               6 punten

NVGH:                              3 punten

Heb je interesse of wil je meer weten over deze – of andere op de planning staande – lezing(en)? Neem dan gerust contact met me op via telefoon (0653687408), per mail (edgar.hondbewust@gmail.com) of het contactformulier.

bottom of page