Studiebegeleiding en stage

Studiebegeleiding (theorie)

Tijdens de opleiding tot Kynologisch Instructeur en/of Kynologisch Gedragstherapeut komt er veel nieuwe informatie op u af. Ondanks dat wij allemaal op onze eigen manier informatie verwerken, wordt dit veelal wel op één bepaalde manier aangeboden. Graag help ik u om de aangeboden theorie naar de praktijk te vertalen op een manier die bij u past.

Studiebegeleiding (praktijk)

Als Kynologisch Instructeur in opleiding komt er een moment dat u opeens voor cursisten komt te staan. Van privéles tot een groepsles, één ding hebben de cursisten met elkaar gemeen. Iedereen komt om iets van u te leren. Dat leren gaat verder dan het schrijven van een goed lesplan en een mooie locatie. Het overdragen van kennis heeft voor een groot deel te maken met het geven van feedback op de prestaties van uw cursist(en). Kortom, wat gaat goed, wat kan beter en hoe motiveert u uw cursist om met uw aanwijzingen aan de slag te gaan?

Deze begeleiding is ook van toepassing voor Kynologisch Gedragstherapeuten die trainingssessies aan hun klanten aanbieden.

Als Kynologisch Gedragstherapeut in opleiding wordt u voorbereid op het voeren van anamnesegesprekken. Deze gesprekken zijn noodzakelijk om de achterliggende oorzaak van het gedrag van de hond te kunnen achterhalen. De basis van een goed anamnesegesprek is het stellen van de juiste vragen. Hierbij is het van belang dat u weet welke vraag de meeste (en juiste) informatie oplevert. Met behulp van echte casussen help ik u in het herkennen van de van deze vragen en hoe u deze het beste in kunt zetten.

Studiebegeleiding kost € 1,00 per minuut bij een afname van tenminste 30 minuten, telkens verlengd met perioden van 15 minuten. De duur van de begeleiding wordt vanzelfsprekend in overleg met u bepaald*.

Stage

Vanaf het moment dat u begint met uw opleiding is het aan te raden om te leren kijken naar hondengedrag, lichaamstaal en de interactie tussen hond en eigenaar. Door stage te lopen bij een ervaren hondenprofessional heeft u de mogelijkheid om samen te sparren en vragen te stellen. Bij HondBewust zijn er regelmatig stageplaatsen beschikbaar. Daarnaast is er de mogelijkheid om bij u in de regio op zoek te gaan naar een goede stageplek. Waar mogelijk help ik u graag om een goed stageadres te vinden.

 

* Alle tarieven zijn excl. btw en reiskosten a € 0,19/km.